Dakgoten en afvoeren

Dakgoten en afvoeren

Ook voor het vervangen of repareren van dakgoten bent u bij Lingewaard Installatie aan het juiste adres.

Wij plaatsen zinken dakgoten, maar ook op maat gemaakte goten. Doordat wij met ons bedrijf beschikken over zinkstraat, kunnen wij in het werk in te meten zink speciaal voor u zetten. Ook koperen dakgoten, vergaarbakken en regenpijpen behoren tot de mogelijkheden.

Vervuilde dakgoten geven problemen

Niets iets waar u waarschijnlijk dagelijks bij stil staat maar een vervuilde dakgoot kan grote problemen geven. Als het regenwater, ook wel hemelwater genoemd, niet goed afgevoerd kan worden dan ontstaan vaak lekkages en andere problemen met alle consequenties en schade vandien. Neemt u voor een reiniging of onderhoudsbeurt van u dakgoten contact op ons.

Hoe merkt u dat uw dakgoot vervuilt is.

Eigenlijk is dit niet zo moeilijk. Als het water bij een heftige regenbui over de rand van de dakgoot loopt en er als het ware overal kleine watervalletjes ontstaan dan kunt u aannemen dat de goede afvoer van het regenwater ergens geblokkeerd wordt. Verder is een signaal als er veel water aan de buitenkant van de regenpijp stroom of zelfs langs de buitenmuren.

Welke problemen kunnen ontstaan.

Natuurlijk kan er een lekkage ontstaan op diverse plekken. Zowel op het dak van de woning, als op de daken van garages, schuur of afdak. Daarnaast kan water dat langs de muur stroom zich gaan nestelen achter de buitenmuur. Hierdoor kunnen schimmels en andere ongewenste effecten ontstaan die zeer moeilijk te bestrijden zijn en behoorlijk wat kosten met zich meebrengen. Ook zorgt een slechte regenwaterafvoer ervoor dat houtrot op allerlei plekken kan gaan toeslaan. Hierbij moet u denken aan houten kozijnen, gevelbekleding en sierlijsten en rand waarmee daken zijn afgewerkt. Uw dakgoot en regenpijp kunnen zelf begroeid gaan worden als er niet regelmatig gereinigd wordt. Dit zorgt vaak voor extra schade. We zijn u graag van dienst bij het reinigen en onderhouden van uw dakgoten en daken. Zo voorkomt u problemen en verlengt u de levensduur van u dakwerk en dakgoten.